500₺ ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz!

Kahvenin Hikayesi

  • Immersion Demleme Yöntemi Nedir?

    aeropress-kahve-demleme

    Immersion kahve demleme yöntemi, kahve demlemenin klasik ve ödüllendirici bir yoludur, French press'ten Aeropress'e, Clever Dripper'a ve daha fazlasına kadar çok çeşitli olanaklar sunar. Doğru teknik ve ekipmanla her seferinde lezzetli ve tatmin edici bir fincan kahve hazırlayabilirsiniz.

  • Dünya Kahve Trendi

    coffee-culture-in-the-world

    Kahve kültürü ve trendleri bölgeden bölgeye büyük farklılıklar göstermektedir. İtalyan kahvesinin sadeliği ve kalitesinden Güney Kore kahve dükkanlarının yaratıcılığı ve yenilikçiliğine kadar, her ülkenin bu sevilen içeceğin tadını çıkarmanın kendine özgü bir yolu vardır.

  • Aeropess ile Kahve Demleme Tekniği

    aeropress demleme yöntemi Aeropress, basitliği, kolay taşınabilirliği ve çok çeşitli kahve stillerini demleme olanağı sağlaması nedeniyle kahve meraklıları arasında hızla popülerlik kazandı. Bu yazıda Aeropress demleme yöntemini ve Aeropress'i evde kullanmak için bilmeniz gereken ipuçlarını keşfedeceğiz.

  • Brezilya Ecoagricola Serra do Cabral: Sürdürülebilir ve Lezzetli Bir Seçim

    brazil ecoagricola serra do cabral

    Brazil Ecoagricola Serra do Cabral, sürdürülebilir tarımı desteklemek ve aynı zamanda lezzetli bir fincan kahvenin tadını çıkarmak isteyen kahve severler için mükemmel bir seçimdir. Bir dahaki sefere denemek için yeni bir kahve aradığınızda, Brazil Ecoagricola Serra do Cabral'a bir şans verin. Damak tadınız size teşekkür edecek!

  • Guatemala Simeon Palacios - El Naranjo'nun Hikayesi

    Simeon Palacios Guatéela

    Simeon Palacios, Guatemala'da sürdürülebilir ve sosyal sorumluluk bilinciyle yüksek kaliteli kahve üretmeye kendini adamış bir kahve çiftçisi. Çalışmaları çevre ve El Naranjo topluluğu üzerinde olumlu bir etki yaratıyor ve diğer çiftçilerin takip etmesi için bir model oluşturuyor.

    Guatemala Simeon Palacios - El Naranjo Tadım Notları: Hindistan Cevizi Sütü, Portakal 

  • "Ağaçların Diyarı" Guatemala'dan Dünyaya Nitelikli Kahve

    coffee farmers

    Guatemala kahvesi zengin, karmaşık tadıyla bilinir ve dünya çapında kahve severler arasında popüler bir seçimdir. Pürüzsüz, dengeli bir aromayı veya cesur, dolgun bir tadı tercih edin, damak tadınıza uygun bir Guatemala kahvesi var.

  • Etiyopya Kahve Çekirdeklerimiz Vol. 2

    Ethiopia Bombe

    Etiyopya kahve çekirdekleri ile çıktığımız yolculuğumuzda sona gelmemiz mümkün olmasa da Story'de size sunduğumuz Etiyopya çekirdeklerinden son iki çekirdeği Bombe ve Konga'yı anlatacağız.

  • Moda’da yaşayanlara gıpta etmemek zor I Vedat Milor

    vedat-milor

    "Story Café... Moda’da eski bir evin giriş katında. Çok hoş bir mekân. Rahatça müzik dinler, kitabınızı okur ya da arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Dekor hem şık hem rahat hem de abartısız. Etiyopya menşeli kahveleri iyi."

  • Etiyopya Kahve Çekirdeklerimiz Vol.1

    ethiopian coffee treesEtiyopya'dan aldığımız lezzetli kahve çekirdekleri ilk günden beri vazgeçilmezimiz. Sidama Bombe, Gigesa, İdido ve Konga ile birlikte raflarımızda 4 tane Etiyopya kahvesi bulunmakta. Bu yazımızda, farklı çiftliklerden aldığımız, aromaları birbirinden farklı ama her birinin damağımızda oluşturduğu lezzeti vazgeçilmez olan bu kahvelerden ikisini anlatacağız.
  • Kahvenin ve Mitlerinin Doğduğu Ülke: Etiyopya

    "Buna dabo naw" Etiyopya'nın Amharca dilinde "Kahve bizim ekmeğimiz." anlamına geliyor. Kahvenin doğduğu ve keşfedildiği yerlere dair çeşitli hikayeler vardır. Bir hikayeye göre kahve, Yemen'in Mocha kentinde münzevi olarak yaşayan Şeyh Omar adında çok dindar bir Müslüman tarafından keşfedilmiştir. Bir diğer hikayeye göre ise Etiyopyalı bir çoban olan Kaldi bu içeceğin kaşifidir. 

  • Kahvenin Tadı

    coffee-cupping

     

    Kahve çekirdeğinin yetiştiği iklim, yükseklik, çeşitliliği, kavurma profili, demleme yöntemi ve en önemlisi kimyasal yapısı kahvenin tadını oluşturan en önemli etkenlerdendir.

  • Kahve Atölyemiz

    Kahve demlemeye dair öğrenmek istediğiniz her şeyi size ve arkadaşlarınıza eğlenceli bir ortamda sunuyoruz.